صفحه ي اصلي
Home Pageinstagram
'گیلان متوئوتماس با ما
Contact Us
هواشناسی گیلان متوئو (1395/02/01)
با عرض ادب و احترام خدمت دوستان و همراهان عزیز گیلان متوئو از شما تقاضا داریم امروز ما رو تا پایان همراهی فرمایید امروز سعی میکنیم یه پیش بینی کلی از چگونگی وضعیت بارش در ادامه ی فصل بهار و تابستان ارائه کنیم.
"افزایش دما در نیمه ی شمالی کشور"
با توجه به نقشه های پیش یابی از امروز روند تدریجی افزایش دما در کل کشور بوِیژه سواحل جنوبی دریای خزر اتفاق میوفته و انتظار داریم دمای شهرهای واقع در سواحل جنوبی دریای خزر حتی به بالای 30 درجه ی سانتیگراد هم برسه.این افزایش دما برای امروز و فردا موقتی خواهد بود چراکه قراره پرفشاری نسبتا سرد به جنگ این گرما بیاد تا دما به حالت نرمال و شاید سردتر خودش نسبت به این موقع از سال برسه. در ادامه نمودار دمای دو متری سطح زمین برای فردا ظهر رو قرار دادیم.
مشاهده می فرمایید که فردا روز گرمی برای کل کشور پیش رو است اما خدمت شما عرض شد که قراره موجی نسبتا سرد از بامداد جمعه از شمال غرب به کشور نفوذ کنه که انتظار داریم سبب بارش های پراکنده در استان های آذربایجان غربی ، شرقی ، اردبیل و سواحل جنوبی دریای خزر بشه . برای دامنه های البرز و استان های زنجان ، قزوین ،البرز و تهران ( بیشتر ارتفاعات) بارش های پراکنده و رگبار و رعد و برق برای روز های شنبه و یکشنبه دور از انتظار نخواهد بود.این بارش ها به شکل ضعیف و با توجه به تشکیل ابرهای همرفتی و گذر امواج ضعیف ناپایدار در مناطقی از استان های قم ، مرکزی ، همدان ،غرب اصفهان و چهار محال و بختیاری ، بیشتر در ساعات بعد و ظهر و شب رخ خواهد داد. اما برای شمال شرق و شرق کشور امروز امواج ناپایدار در بعضی از مناطق این خطه سبب وقوع رگبار و رعد و برق های پراکنده خواهد شد و موج مذکور هم برای اواخر شنبه و یکشنبه در شمال شرق کشور هم سبب بارش رحمت الهی خواهد شد.در ادامه نمودار تجمع بارش برای 10 روز آینده رو مشاهده می فرمایید.
تقریبا در نیمی از کشور شاهد بارش های متناوب و رگباری طی ده روز آینده خواهیم بود.همینطور که اشاره کردیم برای جمعه و شنبه روند کاهش دما در نیمه ی شمالی کشور رخ میده که در نمودار زیر مشاهده می فرمایید.
برای اواسط هفته ی آینده هم نفوذ موجی رو به کشور داریم که حتما طی روز های آینده بیشتر در موردش صحبت خواهیم کرد.
"پیش بینی فصلی بهار و تابستان 95"
دوستان چیزی که از خروجی مدل ها و شاخص های بلند مدت بدست آمده برای فصل بهار و تابستان بصورت زیر خواهد بود.
ابتدا میپردازیم به آخرین وضعیت پدیده ی النینو . آخرین تغییرات نشان دهنده ی ادامه ی این فاز تا اواسط تابستان پیش رو می باشد یعنی نینو همچنان در فاز مثبت قرار خواهد داشت .
وضعیت شاخص nao و ao رو هم در ادامه خواهیم دید.
شاخص nao تاثیر زیادی بر بارش های کشور دارد و زمانی که این شاخص به سمت منفی در حرکت است معمولا با نفوذ گسترده ی موج های مدیترانه ای و جنوبی روبرو هستیم.در ادامه نمودار شاخص ao .
تغییرات آنچنانی در وضعیت ao طی دو ماه آینده دیده نمیشه . شاخص ao در حالت منفی سبب ریزش هوای سرد عرض های بالاتر به کشور میشه و این شاخص اغلب با شاخص nao رابطه ی مستقیم دارد یعنی در حالت منفی این دو شاخص شرایط برای بارش و سرما در کشور و بویژه غرب و شمال غرب مناسب میشه.
اما شاخص mjo (مادن جولیان ) که برای یک دوم جنوبی کشور حائز اهمیت میباشد طی دو ماه آینده در وضعیت خوبی می باشد.
این شاخص بسیار متغییر و سیال است و در هر ناحیه ای که قرار میگیرد سبب تغییرات بارش در اون ناحیه می شود این شاخص در فاز های 1 و 8 بهترین عملکرد بارشی رو برای نیمه ی جنوبی کشور بهمراه داره و فعلا در فاز 8 واقع است . لازم به ذکر است خط سبز از نقطه ی استارت نشان دهنده نقطه شروع این تغییرات است.
اما شاخص دیگری که در بارش های منطقه ی جنوب شرق و شرق کشور موثر است iod (دوقطبی اقیانوس هند ) است.این شاخص در فاز مثبت که با افزایش دمای آب های غرب اقیانوس هند همراه است سبب هموار شدن مسیر موج های جنوبی و سودانی به کشور و همینطور فعال شدن دریای سرخ می شود و در حالت منفی عکس این قضیه رو خواهیم داشت ما طی ماه های گذشته اکثرا با فاز مثبت این شاخص روبرو بودیم که موج قبلی در کشور که سبب سیلاب گسترده در نیمی از کشور شد بی تاثیر از این شاخص نبود. طی ماه های آینده هم این وضعیت کماکان ادامه دار خواهد بود.
تا اینجا شاید یکم تخصصی صحبت کردیم در ادامه جمع بندی خودمون رو از شرایط کلی و تغییرات دمایی و بارشی در کشور بصورت عامیانه بیان میکنیم.
بطور کلی ما برای باقیمانده ی فصل بهار یعنی اردیبهشت و خرداد شرایط بارشی رو برای کل کشور نرمال پیش بینی میکنیم ولی از لحاظ دمایی بین 1 الی 2 درجه با افزایش دما روبرو خواهیم بود برای اردیبهشت ماه قدری وضعیت بارشی نسبت به خرداد بهتره دلیلش فعال شدن مجدد سرخ از ده روز آینده است. بنابراین وضعیت بارشی برای کشور نرمال و دمایی بالاتر از نرمال خواهد بود.
اما برای تابستان 95 به نظر باز هم شاهد دماهای بسیار بالا طی تیر ماه و مرداد ماه هستیم و بطور میانگین دما برای کشور بین 0/5 تا 1 درجه بالاتر از نرمال خواهد بود اما برای نیمه ی شمالی و غربی این افزایش دما محسوس تر خواهد بود متاسفانه امسال هم شاهد تابستانی بسیار گرم بویژه برای نیمه ی شمالی البته نسبت به بلند مدت خواهیم بود و انتظار میره دما بین 1 الی 2 درجه سلسیوس در مقایسه با بلند مدت گرمتر باشه. از لحاظ بارشی ما تیر و بخصوص شهریور وضعیت بهتری خواهیم داشت بویژه نیمه شمالی با بارش های خوبی میتونن شهریور روبرو بشوند. بارش ها برای کل کشور نرمال تا زیر نرمال خواهد بود بویژه مناطق مرکزی کشور استان هایی مثل اصفهان ،مرکزی ،قم ، تهران (بیشتر بخش های جنوبی ) ،سمنان ، یزد و کرمان شرایط بارش اصلا جالب نخواهد بود.
مردم ما نباید گول بارش های اخیر رو بخورند ما همچنان در خیلی از مناطق مرکزی و کویری دچار کم آبی و خشکسالی هستیم و مدیریت مصرف آب از الان الزامیست.
به امید تغییرات مثبت در پدیده های جوی برای کشور عزیزمون . ما فقط برایند مدل ها و نقشه ها رو خدمت شما جمع بندی کردیم و احتمال تغییرات وجود دارد. ممنونم از شما عزیزان که با ما همراه بودید.
"یا علی مدد"
میخواستم بپرسم که تابستون امسال از پارسال گرمتره و پاییز از پارسال زود رس تره ؟ و با خنثی شدن شاخص انسو اولین پیامدش چیه واسمون ؟
پاسخ:سلام محمد جان. به نظر میرسه تابستون گرمی در پیشه که حتی تو بعضی مناطق رکورد ها شکسته میشه و بصورت موردی طی دو ماه باقیمانده ی بهار دماهای بالای نرمال برای بعضی روز ها اتفاق میوفته.ولی از پاییز با توجه به خنثی شدن انسو خوب شرایط بسیار متفاوت از پارسال خواهد بود که بهتره دیرتر در مورد اتفاقای نیمه ی دوم سال صحبت کنیم.ممنونم از نظر شما.